KulturaVijesti

Izložba Zorana Kanlića- fotografije koje oslikavaju ljudske emocije i drugu stranu rata

 Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti Zvono, povodom druge godišnjice smrti fotografa Zorana Kanlića, organizuje izložbu njegovih fotografija, a riječ je o fotografijama ratnih portreta Sarajeva koja se u Galeriji Zvono izlažu zahvaljujući ideji fotografa Zorana Lešića.

Kanlićev kolega i prijatelj Dženat Dreković istakao je da je za fotografiju bitna emocija, a ne ono što se nalazi na njoj.

Komentirajući činjenicu da su na ovoj izložbi predstavljene crno bijele fotografije, Dreković je rekao da je Zoran Kanlić u tom trenutku (ratnom) to mogao raditi, jer nije imao kolor filmove. Također, podsjeća da je to bilo vrijeme kada su fotografi bili jako limitirani s negativima, mlimetarskim filmom.

Sin Zorana Kanlića, dizajner Bojan Kanlić prisjetio se kako je kao dijete gledao proces stvaranja ovih fotografija te smatra da je njihova vrijednost u tome što ti portreti pokazuju emociju.

Izložba “Ratni portreti Sarajeva” Zorana Kanlića bit će otvorena u Zvonu večeras u 18 sati, a svi zainteresirani će je moći posjetiti do 15. augusta.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.