online slots game malaysia
KulturaVijesti

Izložba fotografija ‘Finding Motherland’ austrijske umjetnice Franzi Kreis

Austrijski kulturni forum Sarajevo najavio je za danas otvaranje izložbe fotografija “Finding Motherland” austrijske umjetnice Franzi Kreis u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH.

Radi se o zbirci fotografskih portreta kćerki i audio snimaka intervjua, u kojima one pričaju životne priče svojih majki. Zbirka obuhvata porodične priče iz Austrije, Njemačke, Lihtenštajna, Rusije, Ukrajine, BiH, Srbije, Afganistana i Japana. Posjetioci izložbe će moći i poslušati audio snimke intervjua, preko svojih mobilnih telefona, skeniranjem QR kodova koji će se nalaziti uz svaku fotografiju.

Autorica izložbe Franzi Kreis rođena je 1991. godine i slobodna je umjetnica. Studirala je pozorišne, filmske i medijske studije na Univerzitetu u Beču. Nekoliko godina je radila kao asistentica austrijskog fotografa Lukasa Becka. Njen fotografski fokus je na portretima i scenskoj umjetnosti.

Između ostalog radi za brojne festivale kulture kao što su Wiener Festwochen, za muzeje i pozorišta i portretira najrazličitije umjetnike na sceni i iza scene.

– Trenutno radi i na novom projektu, koji se nadovezuje na našu izložbu i naziva se „Father Earth”. Tu se fokusira na priče sinova i njihovih očeva – navode iz Austrijskog kulturnog foruma Sarajevo.

Zbog epidemiološke situacije Franzi Kreis neće moći doći u Sarajevo, ali će održati nekoliko online radionica s mladima iz BiH i tako detaljnije prezentirati svoj rad. Te radionice bit će realizirane u saradnji s TPO fondacijom.

Izložba u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH u Sarajevu bit će otvorena danas u 18 sati, a  bit će postavljena do 30.maja.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia