online slots game malaysia
TehnologijaVijesti

IT OpenChallenge – najveće IT takmičenje u regionu: Početak prve faze 4. augusta

IT OpenChallenge je takmičenje mladih IT nada i stručnjaka u organizaciji Centra za društveno obrazovanje mladih, Univerziteta u Sarajevu i UTIC-a, koje se organizuje s ciljem unapređenja IT sektora u Bosni i Hercegovini, te povezivanja mladih talenata sa IT kompanijama.

Cilj je napraviti najveće takmičenje u regionu koje će dati šansu svim nadarenim srednjoškolcima i studentima da pokažu svoje sposobnosti. IT OpenChallenge nije samo takmičenje u programiranju – na ovo takmičenje mogu se prijaviti i ostali programeri, grafički dizajneri i 3D modeleri. Takmičari mogu osvojiti vrijedne nagrade, zaposlenja i stipendije!

IT OpenChallenge takmičenje se odvija u dvije faze: kvalifikaciona faza (4 – 7 . august 2022.) i on-site faza (27 – 28. august 2022.); i to u četiri kategorije: Programiranje, Grafički dizajn, 3D modeliranje i Programiranje Experts.

Na takmičenje se mogu prijaviti osobe od 16 do 24 godine iz Bosne i Hercegovine i sa područja Jugoistočne Europe, a za kategoriju Programiranje Experts osobe od 24+ godine.

Takmičari će dobiti priliku da upoznaju osobe iz IT OpenChallenge-a i prisustvuju prezentacijama naših partnera. Također, imat će priliku upoznati predstavnike poznatih IT kompanija, razgovarati i podijeliti svoja iskustva, dok će najbolji odnijeti kući nagrade. IT OpenChallenge takmičenje nudi i jedinstvenu priliku prisustva brojnim razgovorima i prezentacijama IT, business i akademskih stručnjaka, s ciljem razvijanja znanja i vještina.

Prijave izvršiti na web stranici https://itoc.unsa.ba/.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia