online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Isplata dječijih dodataka za djecu RVI danas, egzistencijalne naknade 8. novembra

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo pripremilo je naloge za plaćanje oktobarskih mjesečnih novčanih naknada utvrđenih Zakonom o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine, a koje se od februara 2022. godine obračunavaju centralizirano, uz direktnu uplatu prema bankama. 

Isplata novčanih primanja za djecu ratnih vojnih invalida sa utvrđenim invaliditetom od 20 do 80 posto (dječiji dodatak) počinje danas, uz napomenu da se naknada od septembra isplaćuje u novom uvećanom iznosu od 93,85 KM po djetetu. 

U obračun je uključeno 808 osoba za 1.230 djece. Dio ranijih korisnika nije blagovremeno dostavio potrebne potvrde te im je isplata obustavljena. Od petka, 4. novembra očekuje se isplata za 758 osoba, na ime mjesečnih novčanih primanja za nosioce najviših ratnih priznanja, ratne vojne invalide kojima je priznato pravo na dodatak za njegu i pomoć od druge osobe, nosioce “Partizanske spomenice 1941” i djecu šehida – poginulog borca – branitelja bez oba roditelja za vrijeme nezaposlenosti do zasnivanja radnog odnosa. 

Isplata naknada za personalnu asistencija za ratne vojne invalide – paraplegičare i ratne vojne invalide kojima je priznato pravo na dodatak za njegu i pomoć od druge osobe je već realizirana, a nju koristi 139 osoba.

Egzistencijalna naknada nezaposlenim demobilisanim braniocima mlađim od 57 godina počinje od utorka, 8. novembra. U obračun je uključeno 2.987 osoba.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia