online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Isak najavio povećanje sredstava za Specijalnu policijsku jedinicu FUP-a

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak sastao se danas sa potpredsjednikom Federacije BiH Igorom Stojanovićem koga je upoznao o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u Federaciji BiH i prioritetima u jačanju kapaciteta policijskih struktura.

Sastanku u prostorijama Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije (FUP) prisustvovali su i Dragan Vikić, savjetnik za pitanja sigurnosti u Kabinetu potpredsjednika Stojanovića, Vahidin Munjić, direkor FUP-a i Mustafa Selmanović, komadant Specijalne policijske jedinice.

Ministar Isak upoznao je potpredsjednika Stojanovića o sigurnosnoj situaciji na području Federacije Bosne i Hercegovine, kao i o narednim koracima koje je potrebno preduzeti u cilju poboljšanja uvjeta rada policijskih službenika.

Direktor Munjić i komandant Selmanović upoznali su sagovornike s trenutnim stanjem u Specijalnoj policijskoj jedinici i izazovima u radu sa kojima se susreću pripadnici ove jedinice.

Isak je istakao kako će u budžetu biti povećana sredstva namijenjena za Specijalnu policijsku jedinicu FUP-a i to u dijelu nabavke materijalno-tehničkih sredstava i sredstava za obuke policijskih službenika.

– Specijalna policijska jedinica FUP-a jedna je od najvažnijih jedinica ne samo u Bosni i Hercegovini već i u regionu. Mi ćemo ojačati ovu jedinicu kroz nabavku materijalno-tehničkih sredstava, kao i prijemom novih policijskih službenika – rekao je Isak.

Munjić i Selmanović zahvalili su Stojanoviću i Vikiću za posjetu i iskazano interesovanje za stanje u Specijalnoj policijskoj jedinici te su pohvalili trud i zalaganje koje ministar Isak ulaže kako bi poboljšao uvjete rada i ojačao kapacitete Jedinice i kako bi zadržala status najrespektabilnije jedinice u regionu, saopćeno je iz FMUP-a.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia