online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Inžinjerska komora: Snažni smo u znanju i vještinama i možemo pomoći u razvoju FBIH i pridruživanju EU

O značajnim realizovanim koracima u okviru Inžinjerske komore, za Sarajevsko jutro govorile su Zehra Veljović, predsjednica matične sekcije inžinjera hortikulturne i pejzažne struke, Sabina Rastoder, potpredsjednica i prof. Sanela Klarić.

Inžinjerska komora radi na povećanju, vidljivosti i promociji, a s druge strane, okuplja što veći broj članova. Radimo na formiranju tri nove sekcije, a trenutno ih imamo 12. Vrlo je važo raditi interdisciplinarno i da sekcije između sebe komuniciraju. Imali smo sastanak kojem su prisustvovali predstavnici svih sekcija i članovi u ime Vlade i Univerziteta – razgovarali smo o planovima rada komore, radimo na organizaciji između sebe i radili smo ankete – objasnila je Klarić.

Ističe da se sekcija sada pokušava organizovati u smislu da Vlada Federacije Bosne i Hercegovine zajedno sa Resornim ministarstvom, prepozna ovu komoru.

– Snažni smo kada je riječ o znanju i vještinama i možemo pomoći u razvoju FBIH. Organiziramo se na radu edukacija koje se tiču novih zahtjeva koje imamo kada govorimo o procesu pridruživanja EU, kada govorimo o zelenim politikama, državnom razvoju, zaštiti okoliša… – navodi ona.

– Ono što smo prepoznali kao potrebu unutar Inžinjerske komore jeste da se organizujemo i damo našoj struci mjesto koje zaslužuje. Zelenilo je život, osim toga što je nešto lijepo, treba znati nešto i isprojektovati. Svaka greška  znači dugoročne posljedice – ističe predsjednica.

– Od samog formiranja Inžinjerske komore i naše matične sekcije za hortikulturu i pejzažnu struku, jedan od prvih radnih zadataka bio je rješavanje zakonske regulative i položaj naše oblasti. Riječ je o tome da je svim inžinjerima hortikulture i pejzažne struke omogućeno polaganje stručnog ispita na nivou FBIH, što do sada nije bila praksa – rekla je Rastoder.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia