online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Inspekcija okončala provjeru diplome Sebije Izetbegović

Kantonalna uprava za inspekciju Kantona Sarajevo  okončala je provjeru diplome, direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Sebije Izetbegović. Suština inspekcijskog nadzora je pokazala kada je Izetbegović završila određene stepene studija, i to magisterij i doktorat. Za ranije navedene “sporne” detalje u vidu priznavanja određenih ispita koje je Izetbegović prenijela iz Zagreba – obrazloženje je da se inspekcija nije mogla odrediti jer nadležna institucija iz Hrvatske nije bila u mogućnosti dostaviti neophodnu dokumentaciju.

Također, kada je riječ o dokumentaciji u vezi sticanja naučnog stepena magistra i doktora medicinskih nauka Izetbegović, istaknuto je da su neki bivši dekani i koordinatori Medicinskog fakulteta u Sarajevu više puta izuzimali dosje Sebije Izetbegović. I u konačnici. Što se tiče provjere dokumentacije u vezi s prosjekom ocjena Izetbegović, istaknuto je da je za izbor asistenta bila potrebna prosječna ocjena 8, a iz predmeta za koji se konkurira za asistensko mjesto 9. Izetbegović je imala prosjek 7,38, a iz predmeta Ginekologija i akušerstvo, za koji je izabrana u zvanje asistenta 7.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia