online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Ilidža: Usvojen rebalans budžeta za tekuću godinu

Općinsko vijeće je usvojilo Izvještaj o izvršenju budžeta Općine Ilidža za period 1. januar – 30. juni 2022. godine, a usvojen je i finansijski izvještaj za isti period, kao i rebalans budžeta Općine Ilidža za 2022. godinu, objavljeno je na zvaničnoj stranici ove općine.

Pomoćnik načelnika za finansije u svom izlaganju naglasio je kako je zabilježen rast na prihodovnoj, ali i na rashodovnoj strani budžeta.

– Neosporna je činjenica da imamo 30 % realizacije budžeta, što će značiti da ćemo na kraju godine sasvim sigurno imati veći iznos, a koji će, vjerujemo, značiti i rekordno izvršenje budžeta. S obzirom na to da realizacija budžeta prati druga konta, u izvještaju nije bilo moguće prikazati stvaran tok sredstava koji su usmjereni ka kapitalnim projektima. Oni će biti prikazani u izvještaju na kraju godine, koji će potvrditi sav rad koji je bio vidljiv na terenu – rekao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

Načelnik je apelovao na sve da s posebnom pažnjom pristupe izradi nacrta budžeta za narednu godinu, a poručio je da će on i općinske službe biti na raspolaganju svima kako bi se kreirao što bolji nacrt budžeta za 2023. godinu.

Općinsko vijeće Ilidža dalo je i podršku Sporazumu o saradnji na realizaciji projekta izgradnje JU Jedanaesta osnovna škola Ilidža, što je još samo jedan korak ka izgradnji škole u naselju Stup.

Na 17. Redovnoj sjednici usvojen je Pravilnik o izmjeni Pravilnika o stipendiranju učenika i studenata slabijeg imovnog stanja. Prema ranijim odredbama ovog Pravilnika samo jedno dijete iz porodice je moglo biti korisnik ovog prava, no to u budućnosti više neće biti slučaj.

Podršku Općinskog vijeća Ilidža dobio i jedan od najznačajnijih postratnih projekata, a obnova premjera aviosnimanjem bit će uskoro nastavljena na području Osjeka i Blažuja, dok bi će se u narednoj godini ovaj projekt odvijati na području katastarskih općina Hrasnica i Butmir.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia