Bosna i HercegovinaVijesti

I Klub SDA predložio Rezoluciju o osudi napada na ustavnopravni poredak države BiH

Klub SDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH podnio je zahtjev za dopunu dnevnog reda Prijedlogom Rezolucije o osudi napada na ustavnopravni poredak države Bosne i Hercegovine, prenosi Faktor.

Obrazloženje je da je na 24. posebnoj sjednici Narodne skupštine RS, održane 10.12.2021.godine, usvojena Deklaracija o ustavnim principima manjeg bh entiteta i četiri informacije o prenosu nadležnosti, a što predstavlja ozbiljnu prijetnju ustavnopravnom poretku Bosne i Hercegovine.

– Stoga, mišljenja smo da moramo odreagovati na ovakve pokušaje i izraziti spremnost i odlučnost za odbranu ustavnopravnog poretka Bosne i Hercegovine.

Odlučni u zaštiti ustavnopravnog poretka Bosne i Hercegovine i provođenju Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni Hercegovini, ističući da su napad na ustavni poredak i ugrožavanje teritorijalne cjelovitosti države Bosne i Hercegovine krivična djela inkriminisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.