online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Hitna sjednica Vlade FBiH: Novalić uputio pisma namjere za nabavku vakcina

– Vlada Federacije BiH je danas održala hitnu sjednicu u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu kojoj su prisustvovali premijer Fadil Novalić i zamjenici premijera, a ostali članovi putem videolinka.

U saopćenju Vlade Federacije BiH navodi se da je Vlada primila na znanje Informaciju da je premijer Federacije BiH, na prijedlog Zavoda za javno zdravstvo FBiH, uputio pisma namjere za nabavku vakcina protiv COVID-19 za sljedeće kompanije: Bosnalijek d.d. Sarajevo (Sputnik V i AstraZeneca), Medimpex d.o.o. Sarajevo (AstraZeneca i Sputnik V), Oktal pharma d.o.o. Sarajevo (“Johnson&Johnson”, AstraZeneca i Sputnik V) i TUZLA FARM d.o.o. (AstraZeneca i Sputnik V).

Vlada FBiH ovlastila je premijera Federacije BiH da, na prijedlog Zavoda za javno zdravstvo FBiH, uputi i druga pisma namjere za koja ovaj Zavod smatra da je potrebno uputiti za nabavku vakcina.

Vlada Federacije BiH je primila na znanje informaciju Zavoda za javno zdravstvo FBiH u vezi s realizacijom zaduženja po Zaključku Vlade FBiH od 11. marta 2021. godine te informaciju s danas održanog sastanka Ad hoc tima za pregovore s proizvođačima vakcina i/ili ovlaštenim zastupnicima za nabavku vakcina protiv koronavirusa.

“Zavod za javno zdravstvo FBiH zadužen je da sagleda sve ponude kompanija koje su iskazale interes za učešće u postupku nabavke vakcine i koje će eventualno iskazati interes te da do sutra (utorak, 16. mart 2021. godine), do 16:00 sati dostave konačne ponude, s cijenom, rokom, količinom i garancijom za dobro izvršenje posla, kako bi se Ad hoc tim ponovo sastao i razmotrio sve pristigle ponude te o tome informirao Vladu Federacije BiH”, navodi se u saopćenju Vlade FBi

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia