online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Hitna sjednica Skupštine KS 19., redovna 29. aprila

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo usvojio je danas prijedlog za održavanje hitne sjednice Skupštine 19. aprila s početkom u 10 sati, saopćeno je iz kantonalne pres-služba.

Dnevni red bit će utvrđen na sjednici, ali je za sada izvjesno da će među temama biti odluka o davanju saglasnosti na Program rada i finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za 2022. godinu.

Prethodno, članovima Kolegija obratio se ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić upozoravajući na posljedice po zdravstveni sistem KS ukoliko Skupština ubrzo ne da saglasnost na ove dokumente.

Podsjetio je da Zavod ne može refundirati troškove liječenja i da su se po ovom osnovu već nagomilala dugovanja od devet miliona KM, da nije moguće izdavanje ortopedskih pomagala, da apoteke i ustanove koje pružaju primarnu zdravstvenu zaštitu svakoga dana mogu prestati pružati usluge jer Zavod ne plaća obaveze…

Kazao je i da 25., odnosno 26. aprila treba doznačiti novac za narednu platu zdravstvenih radnika.


Na današnjoj sjednici Kolegija usvojen je i prijedlog za održavanje 52. redovne sjednice Skupštine 29. aprila.

Na dnevnom redu te sjednice trebalo bi da budu tačke koje su bile planirane za 49. i 51. sjednicu, s određenim izmjenama.

Između ostalog, premijer Kantona Edin Forto najavio je da će za obimni dnevni red te sjednice presložiti i dodatne materijale koji su prošli proceduru na Vladi KS, između ostalog Nacrt zakona o uvjetima koje treba ispunjavati Kantonalna bolnica.

U vezi s prigovorima pojedinih zastupnika da im materijali za sjednicu nisu dostavljeni u štampanoj formi, zbog čega jučer sjednica nije Skupštine nije mogla biti održana, Kolegij je danas zaključio da će nadležna skupštinska služba uključiti sve kapacitete kako bi obiman printani materijal svim zastupnicima tokom sutrašnjeg dana mogao biti dostavljen na adrese.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia