online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Halebić: KS još bliže nabavci novih tramvaja

Nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva BiH na kojoj je donesena odluku o prihvatanju Sporazuma o zajmu za projekat Javni prijevoz Sarajevo, između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) očekuje se potpisivanje finalnog ugovora o zajmu.

Time će se stvoriti uvjeti za što skorije potpisivanje ostalih dokumenata kojima finansijska sredstva postaju operativna između EBRD-a, Kantona Sarajevo i resornog ministarstva. 

Finansijskim sredstvima iz ovog zajma u iznosu od 10 miliona eura bit će nabavljene nove tramvajske jedinice za korištenje u javnom prijevozu u Kantonu Sarajevo.

Ministar finansija KS Jasmin Halebić je izjavio da je ukupna vrijednost ovog projekta 30 miliona eura.

Preostala sredstva u iznosu od 20 miliona eura finansirat će Evropska investicijska banka (EIB) na čijoj realizaciji Ministarstvo finansija KS također radi. Svrha projekta je riješiti jedan od ključnih izazova u javnom prijevozu u Kantonu Sarajevu poboljšanjem kapaciteta i nabavkom novih tramvaja, podsjetio je ministar Halebić, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia