online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Hadžibajrić u Srebrenici: Pomoć za školu, povratničke porodice i novogodišnji paketići za djecu

Pomoć povratničkm porodicama i Srebrenici treba biti kontinuirana, i usmjerena u projekte koji su ovdje najpotrebniji, kao i pojedincima koji ne mogu bez naše podrške. Posebno moramo brinuti o mladima i djeci i uslovima u kojima oni borave i odrastaju, poručio je načelnik sarajevske općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić tokom današnje posjete Potočarima i okolnim selima.

“Prvoj osnovnoj školi Srebrenica smo ove godine donirali 7.000 KM za otklanjanje kvara na grijanju jer su učenici godinama boravili u hladnim učionicama. Sada to više nije tako, grijanje je popravljeno, a u učionicama su novi radijatori. Ipak, još imaju problema sa vlagom jer su oštećeni oluci. Sljedeće sedmice ćemo izdvojiti još 10.000 KM da riješimo i taj problem. Ova djeca će imati normalne uslove i to je najmanje što možemo učiniti”, poručio je Hadžibajrić tokom posjete Prvoj osnovnoj školi Srebrenica.

Direktorica škole Snježana Jandrić izrazila je zahvalnost Hadžibajriću istakavši da ova donacija ima ogroman značaj.

U školi se Hadžibajrić susreo i sa povratničkim porodicama iz sela Osat i Osmače, razgovarao sa njima i raspitivao se u kakvim uslovima žive i šta im je potrebno. Porodicama su uručeni paketi sa prehrambenim artiklima, a mališanima novogodišnji paketići.

“Svaka nam pomoć mnogo znači, posebno kad neko brine za našu djecu. Ima puno roditelja koji ne rade, paketići su našu djecu baš razveselili i hvala načelniku na tome”, izjavio je Mustafa Beganović, povratnik iz sela Osat.

Tokom posjete povratnicima u ovom kraju, Hadžibajrić je posjetio i dvije majke Srebrenice Nuru Pembu Mustafić i Refiju Hadžibulić kojima su ubijeni sinovi i muževi i danas žive potpuno same.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia