online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Hadžiahmetović o poplavama: sada smo spremniji, uprave su u stanju pripravnosti i mobilnosti

Pripremila Šejla Šehić

U emisiji POLIS koja se emitovala 29. marta ministar komunalne privrede infrastruktur, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, Enver Hadžiahmetović, bio je naš gost.

(Od 1. do 4.) Agencija za vodno područje rijeke Save jučer je obavijestila da se na većini hidroloških stanica prognozira porast vodostaja na cijelom vodnom području rijeke Save. Moguć je izlazak voda iz korita i plavljenje okolnih terena uz vodotok.

O ovim informacijama Hadžiahmetović pojašnjava građanima da Kantonalna uprava civilne zaštite od Agencije dobija direktne informacije, svi štabovi također i takve informacije kruže sistemom veze i sve uprave su u stanju mobilnosti.

Na pitanje da li su spremni odgovoriti na najavljene poraste rijeka i moguće poplave, Hadžiahmetović odgovara da su spremniji i sa više iskustva za razliku od  posljednjih poplava u kojima se stanovništvo zadesilo. Pored iskustva, izvršene su određene građevinske sanacije na koritima rijeka.
Mislim da ovog puta, osim prevelikih iznenađenja koja nas mogu zadesiti, neće biti problema, dodaje Hadžiahmetović.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia