online slots game malaysia
Sarajevo

Hadžiahmetović: Nadamo se da ćemo prvi imati sistem toplifikacije toplotnim pumpama „voda-voda“

U preduzeću BAGS Energotehnika d.d. Vogošća danas je održan radni sastanak na temu zagrijavanja stambenih objekata koristeći prirodne izvore energije.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, na čelu sa ministrom Enverom Hadžiahmetovićem, uprava preduzeća BAGS Energotehnika, KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo, te predstavnici konsultantske firme „nLogic“, na čelu sa direktorom Nihadom Harabašem.

Kako je kazao resorni ministar Hadžiahmetović, ovo je jedan u nizu radnih sastanaka organiziranih s ciljem donošenja konačne odluke o tehnologiji zagrijavanja, odnosno toplifikacije, stambenih zgrada na području općine Vogošća, toplotnim pumpama „voda-voda“.

„Nadamo se da ćemo uskoro prvi imati ovakav projekt i sistem toplifikacije na području Zapadnog Balkana. Na početku smo realizacije ovog veoma značajnog projekta koji može donijeti prosperitet našoj zajednici, osigurati čišći zrak, uštedu energije i smanjenje emisije PM čestica u zrak“, istakao je, između ostalog, ministar Hadžiahmetović na ovom sastanku.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia