online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Gradsko vijeće usvojilo Regulacioni plan „Brdo Hrasno“ čime je završen proces započet prije osam godina

Gradsko vijeće je usvojilo Odluku o usvajanju Regulacionog plana „Brdo Hrasno“ sa Odlukom o provođenju Regulacionog plana „Brdo Hrasno“. Tako je proces započet prije osam godina, zahvaljujući intenzivnoj aktivnosti aktuelnog saziva organa Grada Sarajeva, u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo i Zavodom za planiranje razvoja Kantona Sarajevo, nosiocem izrade Plana, i završen.

Za predmetno područje, Regulacioni plan donesen 2001. godine je zbog stalne bespravne gradnje postao ograničavajući faktor razvoja ovog područja, odnosno zbog neusaglašenosti planiranog sa stanjem na terenu. Također, loše stanje komunalne i društvene infrastrukture i nestabilni tereni, razlozi su da se kroz izradu novog planskog dokumenta iznađu najbolji načini rješavanja gorućih problema građana ovog područja.

Cilj izrade Plana je preispitivanje prostornih mogućnosti područja za interpolaciju nove gradnje, uvažavajući postojeće stanje i potrebu za legalizacijom postojeće bespravne izgradnje, kvalitetnije saobraćajno rješenje, opremanje područja društvenom infrastrukturom te potrebnom mrežom komunalne i energetske infrastrukture.

Nakon diskusije u kojoj su iznesene primjedbe i prijedlozi građana, a vezano za zahtjeve za ponovno preispitivanje geomehaničkih karakteristika tla, usvojen je predloženi zaključak gradskog vijećnika Tonija Vukadina da Općina Novo Sarajevo, u najkraćem roku, provede dodatna geološka istraživanja na području obuhvata Regulacionog plana „Brdo Hrasno te u slučaju promjene stabilnosti terena, odmah pristupi izmjenama Regulacionog plana.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia