online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Gradsko vijeće usvojilo budžet za 2022. godinu u iznosu od 21.280.673 KM

Gradski vijećnici usvojili su budžet Grada Sarajeva za 2022. godinu, u iznosu od 21.280.673 KM kako je predložen i dopunjen rješenjima iz usvojenih amandmana gradskih vijećnika NIP, NS i SDP, a koji su se, između ostalog, odnosili na podršku projektima JP Olimpijski bazen Otoka odnosno JU Gradski muzeji Sarajeva, te JU Biblioteke Sarajevo.
Gradonačelnica je prihvatila i amandman kojim je predloženo izdvajanje za projekt „Raspust u Sarajevu” u kojem bi Grad Sarajevo bio domaćin djeci iz manjeg BiH entiteta za vrijeme zimskih praznika.

Za kapitalne grantove  izdvojit će se  2.841.077,00 KM, iz čega će se, između ostalog,  finansirati projekti: izrade kanalizacionog sistema za potrebe gornje stanice Trebević, obnove i rekonstrukcije Astronomskog opservatorija Trebević, uređenja dijela lokalne saobraćajnice Bentbaša – Kozja ćuprija – L apišnica – M5 (potez Dariva – Kozja ćuprija), revitalizacija Bob staze Trebević, obnova i rekonstrukcija Bistričkog potoka, Koševskog potoka i Ramića potoka, projekt rekonstrukcije, restauracije i kolorističke obrade fasada u gradu Sarajevu, projektovanje i izgradnja biciklističke staze, kao i  drugi projekati u funkciji razvoja grada.
Usvojena je i Odluka o izvršavanju Budžeta Grada Sarajeva za 2022. godinu.
Gradonačelnica Benjamina Karić se zahvalila gradskim vijećnicima na jednoglasnoj podršci kod usvajanja ovog najvažnijeg dokumenta za djelovanje Grada Sarajeva.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia