online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Gradsko vijeće Sarajeva mladim umjetnicima i sportistima dodjeljuje ‘Plaketu Grada Sarajeva’

– Gradsko vijeće Grada Sarajeva donijelo je Odluku o dodjeli priznanja “Plaketa Grada Sarajeva” sportistima i umjetnicima: Lejli Njemčević, Edini Selesković, Mladenu Solumunu, Faruku Šabanoviću i Lani Pudar. 

Priznanja se dodjeljuju građanima koji su doprinijeli razvoju i promociji Sarajeva, a dobitnici priznanja su, kako je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić rekla, najbolji ambasadori Sarajeva, ali i Bosne i Hercegovine.  
 
U tom smislu, dobitnica priznanja Lejla Njemčević je sportistkinja koja zlatnim slovima ispisuje historiju bh. sporta. Takmiči se u kategorijama planinskog i drumskog biciklizma. Vodeća je na UCI svjetskoj rang listi.  
 
Također, Edina Selesković umjetnica je svjetskog glasa, kontinuirano izlaže i donosi angažiranu umjetnost svojim instalacijama u prostore i na ulice Sarajeva te prenosi posebnu sliku Sarajeva i BiH u svijetu.  
 
Priznanje će biti dodijeljeno i Mladenu Solumunu, koji je muzičar, producent poznat pod nadimkom “DY Solumun”, kao i Faruku Šabanoviću – umjetniku, animatoru i filmskom radniku.  
  
Priznanje “Plaketa Grada Sarajeva” će biti uručena i svjetski poznatoj bh. plivačici Lani Pudar.  
  
Dobitnik Nagrade „Sarajevska pahuljica” je Luna Jusufović i grupa koju čine članovi bh. tima na 63. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi IMO) i to: Adisa Bolić (studentica Prirodno-matematičkog fakulteta UNSA), Benjamin Mujkić (učenik Druge gimnazije Sarajevo), Boris Stanković (učenik Druge gimnazije Sarajevo), Haris Imamović (učenik Druge gimnazije Sarajevo) i Emira Ibrahimović (učenica Druge gimnazije Sarajevo).  
 
Priznanja i nagrade dobitnicima bit će uručena na svečanoj ceremoniji koja će biti održana u povodu  Dana državnosti Bosne i Hercegovine,  25. novembra.   

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia