online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Gradski vijećnici odložili raspravu o podizanju spomenika Tvrtku I

Gradsko vijeće je usvojilo više odluka, a na zahtjev gradonačelnice, Benjamine Karić, Gradsko vijeće je prihvatilo da se odloži rasprava a vezano za Prijedlog Odluke o podizanju spomenika bosanskom kralju Tvrtku I Kotromaniću.
Nakon rasprave, usvojena je i Odluka o pristupanju realizaciji Projekta rekonstrukcije vrtića Kolibri. Zaključkom je Gradsko vijeće usmjerilo gradonačelnicu da planira sredstva u budžetu Grada Sarajeva za sufinansiranje obnove, odnosno izgradnje vrtića, u saradnji i s drugim gradskim općinama, a posebno Općinom Novi Grad koja je naglašeno suočena s izazovom nemogućnosti prijema djece u vrtiće zbog nedostatnog kapaciteta.U nastavku je usvojena i Odluka o pristupanju Projektu – Sportsko rekreativni tereni na otvorenom – Olimpijski kompleks Zetra.

Poslije uvodnog izlaganja direktora Bakira Hadžiomerovića i šire diskusije u kojoj su gradski vijećnici dali podršku rezultatima i daljem radu te iznijeli određene sugestije i postavili konkretna pitanja, usvojen je Izvještaj o radu JP „Sarajevo“ d.o.o. za 2022. godinu. Na prijedlog Administrativne komisije je usvojen i sljedeći zaključak:
„Zadužuje se gradonačelnica Grada Sarajeva da u saradnji sa JP „Sarajevo“ d.o.o. i JU„Gradski muzeji“ predloži Gradskom vijeću odluku kojom će se urediti upravljanje objektom Bistričke stanice, odnosno muzejskom postavkom u objektu“.
Usvojena je i Odluka o davanju saglasnosti na Odluku o raspodjeli dobiti JP „Sarajevo“ d.o.o. za 2022. godinu na način da je pola ostvarene dobiti usmjereno za potrebe preduzeća, a uz usvajanje amandmana klubova Gradskih vijećnika NIP, NS i SDP, a pola dobiti, u iznosu od nešto više od 750.000 KM, usmjereno u budžet Grada Sarajeva za potrebe realizacije projekata Grada Sarajeva.

Gradsko vijeće je usvojilo i Izvještaj o radu JP „Olimpijski bazen Otoka“ d.o.o. za 2022. godinu i zaključak u povodu razmatranja ovog izvještaja, a na prijedlog gradskog vijećnika Tonija Vukadina, kojim je Gradsko vijeće zatražilo izradu elaborata s ciljem analiziranja finansijskog poslovanja u smislu održivosti i predlaganja mjera za unapređenje poslovanja ovog javnog preduzeća Grada Sarajeva.

Potrebno je istaći da su vijećnici i javnost iz izvještaja JU „Gradski muzeji“ koji je danas usvojen, upoznati o toku i izradi izvedbenog projekta zgrade Muzeja savremene umjetnosti Ars Aevi, kao i prikupljanja sredstava za njegovu izgradnju, u saradnji sa domaćim i međunarodnim institucijama a posebno Ambasadom Republike Italije u BiH. Gradski vijećnici su u svojim diskusijama podržali rad ove ustanove.


0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia