online slots game malaysia
Sarajevo

Gradski vijećnici Grada Sarajeva dali saglasnost za potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između Rima i Sarajeva

 
  
Gradski Vijećnici dali saglasnost gradonačelnici Grada Sarajeva za potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između Grada Rima, Republika Italija, i Grada Sarajeva, Bosna i Hercegovina, što predstavlja priliku za stvaranje brojnih inovativnih područja saradnje između Rima i Sarajeva. 


Usvojili su i Odluku o uslovima i načinu dodjele „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“.  
 
Pored ostalog, u jednoj godini se mogu dodijeliti najviše dvije nagrade, bez obzira na oblast i bez obzira da li se radi o pojedinačnoj ili kolektivnoj nagradi. 
 
Inicirana je bolja prezentacija historijskih znamenitosti Sarajeva, posebno lokaliteta i artefakata butmirske kulture i onih iz rimskog perioda. Činjenica je da Sarajevo nije prepoznatljivo kao lokalitet sa kontinuitetom organiziranih ljudskih zajednica od više hiljada godina. 

Također, inicirano je i postavljanje prigodnih panoa kojima će se upućivati građani i turisti ka nacionalnim spomenicima Bosne i Hercegovine iz svih kasnijih perioda koji svjedoče različitim uticajima na tkivo Sarajeva. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia