online slots game malaysia
SportVijesti

Grad Sarajevo podržao bokserski Memorijal “Mustafa Hajrulahović Talijan”

Grad Sarajevo podržava sportske manifestacije, posebno one koje imaju za cilj da se ne zaboravi lik i djelo branioca Sarajeva i naše domovine, poput Memorijalnog bokserskog turnira “Mustafa Hajrulahović Talijan”.

– Ukazanu čast da budem predsjednik Odbora sam prepustio kćerki generala Armije RBiH i prvog predsjednika BK ‘Zlatni ljiljani’ Sabini Hajrulahović – Hrenovica –  istakao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Hajrulahović – Hrenovica je kazala kako ovakav gradonačelnikov čin dokazuje koliko važnosti pridaje našoj bogatoj sportskoj historiji, te da je privilegovana prihvatiti prijedlog da preuzme funkciju počasne predsjednice.

Na prvoj sjednici Odbora, sumiran je tok realizacije programa i same pripreme održavanja turnira, poštujući sve preporučene epidemiološke mjere.

– Uz prisustvo 11 članova Odbora, a na prijedlog gradonačelnika Skake, usvojeno je da funkciju počasne predsjednice preuzme kćerka generala Talijana. Čestitam gradonačelniku na inicijativi koju svakako pozdravljam. Osim toga, planirana je i posjeta majci generala. Sasvim sigurno, porodica treba da bude apsolutno uključena u rad Memorijalnog turnira – kazao je menadžer bokserskog kluba “Zlatni ljiljani” i član Organizacionog odbora turnira Šerif Bečić.

Naša zajednička dužnost je da se istinske gazije i heroji odbrane Bosne i Hercegovine nikada ne zaborave, zaključeno je na sastanku, navodi se u saopćenju Grada Sarajeva.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia