online slots game malaysia
Sarajevo

Godišnjica pogibije tri djevojčice u opkoljenom Sarajevu

Polaganjem cvijeća, minutom šutnje i učenjem Fatihe, danas je obilježeno 27 godina od pogibije tri djevojčice u Ulici Dženetića čikma 10 u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, javlja AA.

Na današnji dan, prije 27 godina, prekinuti su životi djevojčica u dobi od devet, 11 i 12 godina.

Članovi porodica ubijene djece, predstavnici Udruženja djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995., građani i prijatelji, okupili su se kako bi obilježili godišnjicu zločina nad djecom opkoljenog Sarajeva, poručivši da se ovaj i slični zločini više nikada i nikome ne ponove.

Među prisutnima je bio Sabrija Zimić, otac ubijene djevojčice Sidbele, koja je u trenutku smrti imala samo devet godina.

“Na ovom mjestu su ubijene još dvije djevojčice sa mojom kćerkom i četvero je teže ranjeno. To su bile gotovo zadnje žrtve u toku agresije na Bosnu i Hercegovine, krajem juna 1995. godine. Prošlo je 27 godina ali kada dođe ovaj dan, isto se osjećam kao da je taj dan, to se sve vrati i čovjeku je veoma teško. Težak je svaki dan, ali ne opterećuje se čovjek kao na ovaj dan kad se to sve desilo”, prisjetio se Zimić.

Dodao je kako su roditelji ubijene djece Sarajeva posebno tužni i razočarani zbog činjenice da niko nije procesuiran zbog zločina nad djecom bh. prijestolnice tokom agresije.

“Ja sam zato odlučio da kažem nešto što možda do sada niko nije kazao. Molim Tužilaštvo BiH da pokrene tužbu protiv nas roditelja čija su djeca ubijena, da nas kazne zašto su nam djeca ubijena tokom agresije na BiH, kad ne pokreću tužbe protiv onih koji su to uradili. Izgleda da smo mi krivi i nije im niko drugi kriv”, kazao je očajni otac ubijene djevojčice.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia