online slots game malaysia
TehnologijaVijesti

Gašenjem svjetla večeras se obilježava “Sat za planetu “

“Earth Hour”, najveća globalna volonterska akcija za očuvanje planeta, obilježava se 26. marta gašenjem svjetla u 20.30 sati, a iz ‘World Wide Fund for Nature’ Adrije pozvali su gradove u BiH da se odazovu toj akciji.

Sat za planet Zemlju, jedna od najvećih svjetskih građanskih inicijativa za okoliš, ponovno će okupiti ljude širom svijeta kako bi pokazali svoju predanost planeti. Kako se svjetska biološka raznolikost smanjuje neviđenom brzinom, oko milion vrsta prijeti izumiranje, a Zemlja je na rubu globalnog zagrijavanja i zagađenja plastikom. Ovom akcijom svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF želi istaknuti značaj prirode kao temelj zdravog planeta i zdravih ljudi.

Iz te su organizacije uputili poziv svim gradonačelnicima u Bosni i Hercegovini da se pridruže i ovogodišnjoj akciji te da UNESCO-ve znamenitosti – Stari most u Mostaru i Most Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu ponovno budu u mraku uz ostale UNESCO-ve građevine u svijetu, baš kao i druge građevine koje već godinama tradicionalno tonu u mrak: Arena u Puli, Zagrebačka katedrala, Banski dvor u Banjoj Luci, Vijećnica u Sarajevu i mnogi drugi.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia