online slots game malaysia
SarajevoVijesti

FOTO/Vakcinacija zaposlenika TVSA booster dozom protiv Covid 19

Televizija Sarajevo među prvim firmama u Kantonu Sarajevo, pokazala se kao društveno odgovorna i danas među zaposlenicima provela vakcinaciju booster (trećom) dozom. Radi se o vakcini proizvođača Pfizer. I svi zaposlenici, koji su iskazali interes primili su treću dozu vakcinu protiv Covid 19.

Ademir Spahić – koordinator svih aktivnosti između javnih zdravstvenih ustanova u KS u pandemiji COVID-19 pohvalio je TVSA , kao odgovornu firmu i zahvalio na interesu za trećom dozom vakcine.

-“Televizija Sarajevo jedna je od prvih firmi u KS koja je pokazala interes da organizuje booster vakcinaciju za zaposlenike, kako bi bez problema mogli da obavljaju radne zadatke. Osim TVSA jedino su još zaposlenici Aerodroma Sarajevo, također organizovano primili booster vakcinu”, naglasio je Spahić. On je još jednom pozvao sve stanovnike u Kantonu Sarajevo da se na vrijeme vakcinišu.

Vakcinacija booster dozom

Od početka pandemije Televizija Sarajevo je prvu vakcinaciju za zaposlenike organizovala u aprilu prošle godine, budući da u BiH nije bilo dostupnih vakcina, u dogovoru sa Domom zdravlja iz Novog Pazara, vakcine su osigurane i aplicirane u Novom Pazaru. Revakcinacija je takodjer obavljena u Srbiji.

Podsjećamo, stručno savjetodavno tijelo za imunizaciju Federalnog ministarstva zdravstva još u decembru prošle godine donijelo je preporuke da se osobama od 18 godina starosti i starijim revakcinacija može ponuditi najranije nakon tri mjeseca od završetka primarne vakcinacije, istom ili različitom vrstom vakcine. S druge strane osobama koje su preboljele COVID-19 i primile dvije doze vakcine protiv COVID-19 revakcinacija se može ponuditi najranije nakon 6 mjeseci, istom ili različitom vrstom vakcine, navodi se u preporukama.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia