online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Forto u Srebrenici: Pomoć nevladinom sektoru srebreničke regije

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto potpisao je u Srebrenici ugovore sa predstavnicima nevladinih organizacija kojima su dodijeljena sredstva putem Javnog poziva kabineta premijera KS, a odnose se na projekte koji će u narednom periodu biti realizirani u srebreničkoj regiji.

Sredstva u iznosu od 115.000 KM dobilo je 11 nevladinih organizacija – Udruženje žena “Procvat Podrinja”, Udruženje žena Podrinja, Udruženje žena “Jadar”, Udruženje za pomoć i edukaciju “Obraduj nekoga”, Udruženje “Humanitarna organizacija međunarodni forum solidarnosti – Emmaus”, Fudbalski klub “Guber”, Kulturno-umjetničko društvo “Vaso Jovanović”, Udruženje “Svitanje”, Udruženje roditelja hendikepirane djece i omladine “Leptir”, Udruženje žena povratnika “Podrinjka” i Udruženje porodica i prijatelja nestalih Bošnjaka “Naše sjećanje”.

“Prvi put kabinet premijera KS raspisuje Javni poziv za područje srebreničke regije, sa posebnim naglaskom na projekte održivog povratka. Sretan sam da je stručna komisija kao najbolje ocijenjene projekte navela udruženja žena povratnica iz Bratunca, Srebrenice i Vlasenice. Zbog dobrog kvaliteta prijavljenih projekata, iduće godine ćemo nastojati da osiguramo veći iznos sredstava”, rekao je premijer Forto.

Aida Sadiković-Mehonić, predsjednica Udruženja “Obraduj nekoga” koje je dobilo najviše sredstava 26.760 KM, istakla je da su pokrenuli jedinstven projekt prve javne baby kuhinje i besplatan baby shop.

“U kuhinji će se svakodnevno dijeliti 30 obroka za 30 beba korisnica koje su u stanju socijalne potrebe. Na ovu ideju smo došli jer smo svjedočili velikom broju beba koje obole od različitih bolesti uslijed nepravilne ishrane. Naš primarni cilj je da djeci obezbijedimo kvalitetan i raznovrstan obrok”, rekla je Sadiković-Mehonić.

Jedan od dobitnika sredstava je i Fudbalski klub “Guber”, čiji je potpredsjednik Faruk Smajlović kazao kako će dodijeljena sredstva biti utrošena na uređenje travnjaka, nabavku i postavljanje kućica za rezervne igrače, kao i nabavke opreme.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia