online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Forto: Smanjiti kretanje, situacija pod kontrolom

Nakon hitne sjednice Vlade KS u povodu vremenskih nepogoda koje su zadesile Sarajevo, obratio se premijer, Edin Forto.

Ocijenio je da je situacija u glavnom gradu BiH zbog padavina ozbiljna, ali da je pod kontrolom te je pozvao građane da smanje kretanje na neophodni minimum.

Na sjednici je usovjen niz zaključaka kako bi riješili nagomilani problemi.

Između ostalog, kazao je da je Vlada naložila Štabu civilne zaštite KS da pokrene sve mjere propisane u planovima Aktivne odbrane od poplava te da sa svim ljudskim resursima i opremom izađe na područja i poduzmu sve aktivne mjere.

Također je istakao da je Vlada KS naložila svim ministarstvima da po potrebi u poplavljenim i rizičnim područjima zaustave rad škola, vrtića i drugih javih ustanova te naglasio da su već tri škole zatvorene.

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta naglasio je da je odvijanje saobraćaja vrlo otežano, te da je veliki broj saobraćajnica poplavljen, posebno na područjima Ilidža, Novi Grad, Ilijaš i Trnovo te da rade na sanaciji tih problema.

– Zbog čestog nestanka električne energije, teško je uspostaviti javni saobraćaj, jer ne rade semafori. Ekipe su na terenu – kazao je.

Ministar unutrašnjih poslova KS Adnan Katica je kazao da policija reguliše saobraćaj na najfrekventnijim saobraćajnicama.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia