SarajevoVijesti

FORTO: MOGUĆE JE DA DOĐE DO POTPUNOG ZATVARANJA


U nastavku hitnog cjelodnevnog zasjedanja Vlade KS i Kriznog štaba zbog pogoršane epidemiološke situacije doneseni su novi zaključci. Nije uveden potpuni lockdown, ali se o tome intenzivno razgovaralo. Ograničenje kretanja i rigoroznije mjere moguće su u narednim danima. Naređeno je nadležnoj upravi za inspekcijske poslove i MUP KS da se intezivnije radi na implementaciji već postojećih mjera.

NAREĐUJE SE:

  • da se izolacija produži za potvrđene i članove zaraženih u trajanju od 14 dana
  • Tržnim centirma, trgovinama na malo, ugostiteljima i ostalim uslužnim djelatnostima se nalaže angažovanje Covid redara koji će nadzirati sprovođenje mjera.
  • Ugostiteljskim objektima, kinima i pozorištima nalaže se da stave obajveštnenja o broju osoba koje mogu boraviti u odnosu na površinu, računajući da je za svaku osobu potrebno 7 kvadratnih metara.
  • Dezinfekcija vozila javnog prijevoza dva puta sedmično, i prisustvo Covid redara u vozilima javnog prijevoza.
  • Povećanje broja testiranja radnika u zdravstvu i školama putem brzih testova.

Tražimo od Vijeća ministara BiH da se donese mjera obaveznog posjedovanja negativnog PCR testa, ne starijeg od 48 sati, za sve osobe koje ulaze u BiH.

5 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.