online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Fejzić za TVSA: Mladi su zainteresovani za prepoznavanje korupcije

-Udruženje CROA je osnovano 2011, radimo na projektima koji su posvećeni projektima jačanja omladinskog aktivizma. Radili smo na projektima borbe protiv korupcije, vršnjačkog nasilja, volonterizma, kazal je u Sarajevskom jutru Alma Fejzić, pravnik i projekt koordinator NO Centar za razvoj omladinskog aktivizma (CROA)
-Od 2016 do danas aktivni smo na dva projekta: „Znanje i korupcija aut“ i „Više znanja i više transparentnosti, manje korupcije“.Oba su implementirana u saradnji sa mladima.
-Mladi su zainteresirani za prepoznavanje korupcije. U našoj zemlji, oni su istovremeno bombardovani informacijama o korupciji, što ih, demorališe jer se ti primjeri, uglavnom adekvatno ne procesuišu.
-Učili smo mlade kako prepoznati korupciju, oni su do tada mislili da je to normalno. Npr. odnijeti dar doktoru, potplatiti nekoga za nešto….tako da smo s mladima radili osnove prepoznavanja koruptivnih radnji, naglasila je Fejzić.

-Veoma mali broj mladih je uključen u omladinske organizacije, I to je jedan od problema. Zbog toga je Vijeće mladih u saradnji s Udruženjem CROA učestvovalo u aktivnostima “Kako prepoznati korupciju”, kazala je za TVSA Naida Mehanović,Vijeće Mladih KS.

Pogledajte anketu s mladima o korupciji i da li takve slučajeve treba prijaviti nadležnim

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia