BiznisVijesti

Expo 2020

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je 23. novembra 2021. godine Poziv za iskazivanje interesa i prijavu privrednih subjekata za paket podrške za učešće na Svjetskoj izožbi EXPO 2020 Dubai, koji je bio otvoren do 28. novembra. S obzirom da je prvobitni rok bio kratak, poziv je produžen do ponoći, 2. decembra 2021. godine.

U prvoj fazi ovog Poziva, prijava je bila moguća isključivo putem online aplikacije dok će izbor privrednih subjekata, odnosno pregled online prijava, obradu i kontrolu podataka, te ocjenu o ispunjavanju uvjeta izvršiti Komisija imenovana rješenjem Ministarstva privrede KS.

Komisija je na današnjem, prvom sastanku konstatovala da je na Poziv pristiglo ukupno 149 prijava, od čega 97 poduzeća, sedam turističkih zajednica i 45 projekata.

„Zadovoljni smo odzivom preduzeća, a što se tiče turističkih zajednica mislimo da je moglo biti i više aplikacija. Međutim, iznenadio nas odziv iz oblasti projekata. Dosta projekata je prijavljeno, što nam je indikator da u Bosni i Hercegovini postoji izuzetan projektni potencijal poručio  je nakon prvog zasjedanja  doc.dr. Admir Čavalić, predsjednik Komisije.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.