online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Evo koje su zamjenske lokacije ponuđene Centralnoj banci umjesto Hastahane

Predstavnici Općine Centar, Centralne banke BiH i Vlade Kantona Sarajevo održali prelimirane razgovore na kojima su predočeni zahtjevi CBBiH u vezi sa potencijalnom alternativnom lokacijom za izgradnju poslovnog objekta Glavne jedinice Sarajevo CBBiH, saopćeno je iz općine Centar.

Općina Centar je na zahtjev CBBiH svojim dopisom od 15.10.2021. godine ponudila sljedeće lokacije:

1. Lokacija u neposrednoj blizini šoping centra SCC,

2. Lokacija neposredno uz Unitic nebodere (parking prostor),

3. Lokacija u naselju Ciglane – Merhemića trg (parking prostor),

4. Ranije ponuđena lokacija u Velešićima.

Centralna banka je zatražila od Općine Centar da obezbijedi pisanu saglasnost svih nadležnih institucija, potencijalnih interesnih skupina i stručne javnosti, da je potencijalna parcela prihvatljiva za izgradnju poslovnog objekta CBBiH (asocijacija arhitekata, Zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa, Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, lokalna zajednica, Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, Općinsko vijeće Centar, eventualno Grad Sarajevo i ostali subjekti).

Pored toga od općinske administracije i Općine Centar se traži garancija da svu prostorno plansku dokumentaciju mogu prilagoditi i obezbijediti u roku od 60 dana.

Općina Centar će ozbiljno razmotriti ove zahtjeve i učiniti sve što je u njenoj moći da nađe optimalno rješenje na zadovoljstvo svih uključenih strana.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia