online slots game malaysia
BiznisVijesti

EU4BusinessRecovery – Tri miliona eura za metalski i drvni sektor

Evropska unija i Vlada Savezne Republike Njemačke izdvojili su tri miliona eura bespovratnih sredstava unutar projekta EU4BusinessRecovery za mjere oporavka u metalskom, mašinskom i drvnom sektoru, a javni poziv za dostavu prijedloga projekata otvoren je danas.

Bespovratna finansijska sredstva bit će dostupna mikro, malim i srednjim preduzećima kako bi osigurali kontinuitet poslovanja, a poziv je objavio Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Nils Wetzel, projekt menadžer iz GIZ-a, rekao je da projekt pomaže privredi BiH da se oporavi od posljedica pandemije i to na način što će podržati pet sektora koji imaju najveći potencijal da što prije pokrenu cijelu bh. privredu. Od tih pet sektora, četiri su proizvodna i radi se o drvnom, metalskom, poljoprivredno-prehrambenom i tekstilnom sektoru, a jedan je uslužni, turizam, za koji je javni poziv objavljen u julu.

—  Projekti koji će biti finansirani iz EU4BusinessRecovery mogu trajati do deset mjeseci, a iznos svakog granta pojedinačno, za jedno preduzeće je 96.000 KM.  Sa dostupnim sredstvima podržat ćemo skoro 60 preduzeća, odnosno želimo da im kroz te grantove pomognemo da unaprijede svoje poslovanje, te inoviraju pristupe novim tržištima – dodao je Wetzel.

Javni poziv je otvoren do 26. septembra ove godine tako da zainteresovani imaju četiri sedmice za predaju aplikacije.    

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia