online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Energoinvest uspješno završio audit usklađenosti sistema upravljanja

U Energoinvestu d.d. – Sarajevo je uspješno završen prvi nadzorni audit usklađenosti integrisanog sistema upravljanja prema zahtjevima Standarda ISO 9001:2015/14001:2015/45001:2018 koji je provela certifikacijska kuća TÜV NORD Adriatic.

U skladu sa procedurama TÜV NORD CERT za provedbu ovog audita, izvršena je temeljna provjera sistema upravljanja kvalitetom kojom su bili obuhvaćeni standardi: Sistemi upravljanja kvalitetom ISO 9001:2015,  Sistemi okolinskog upravljanja ISO 14001: 2015 i Sistemi upravljanja zdravljem i sigurnošću na radu ISO 45001:2018.

„Ovim auditom su obuhvaćeni svi ključni sistemski procesi sistema upravljanja na nivou naše kompanije, kao i operativni procesi po organizacionim jedinicama. Posebno bih naglasio da je usklađenost sa svim zahtjevima  ovih standarda bitna za nove  projekte i viziju koju planiramo implementirati“ – zaključio je Mirza Ustamujić direktor Energoinvesta.

Na osnovu vlastite radne prakse i dugogodišnjeg iskustva, kako u realnom sektoru, tako i  u ulozi auditora, predstavnici TÜV NORD Adriatic su zaključili da uz određena unaprijeđenja, uspostavljanjem prezentirane nove vizije i strategije, Energoinvest ima potencijala za značajna poboljšanja i napredak.

Na sastanku  je zaključeno da se svaka preporuka ujedno odnosi i na prepoznavanje prilika, odnosno da se za svaki identifikovani rizik,  nastoji prepoznati i potencijalna mogućnost, što u konačnici može otvoriti prostor za nova tržišta. Prije svega to će se odnositi na donošenje nove strategije kompanije, značajna ulaganja u ljudske resurse,  nove tehnologije i otvoren pristup prema tržištu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia