online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Elvedin Okerić: Zastupnici opozicije ne dolaze na sjednice Komisije za sigurnost

Danas se vodila rasprava između zastupnika pozicije i opozicije vezano za sazivanje hitne tematske sjednice o sigurnostii u KS.

Opozicija traži smjenu predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Elvedia Okerića,  jer je u više navrata odbio da zakaže hitnu tematsku sjednicu. Zastupnici opozicije tvrde, da je sigurnosna situacija u KS izuzetno loša, dok istovremeno ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica, tvrdi suprotno. Zastupnici pozicije smatraju da je zahtjev za održavanje hitne sjednice obični populizam.

“Komisija za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo je stalno radno tijelo, koja se bavi sigurnosnim temama, nju čine članovi pozicije i opozicije, u njoj imamo članove opozicije zastupnika Harisa Zahiragića, zastupnika Muamera Bandića. Od četrnaest sjednica za sigurnost, zastupnih Haris Zahiragić nije došao devet puta, a došao je samo pet puta, toliko pokazuje zainteresovanost o sigurnosti u KS”, navodi Okerić.

Više u videu:

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia