online slots game malaysia
BiznisVijesti

Elektroprivreda BiH – U dvije smjene po 14 dana bez napuštanja objekata

Kako bi se osigurala stabilnost energetskog sistema, kontinuitet u proizvodnji električne i toplotne energije te uredno snabdijevanje kupaca 167 radnika Elektroprivrede Bosne i Hercegovine rade 14 dana u dvije smjene bez napuštanja proizvodnih objekata.

U pogonu su dva bloka u Termoelektrani Tuzla i jedan blok u Termoelektrani Kakanj što zadovoljava potrebe Federacije BiH za električnom energijom i toplotnom energijom za grijanje Tuzle, Lukavca i Kaknja.

Svih 11 agregata hidroelektrana na Neretvi je raspoloživo i u pogonu su u skladu s potrebama za električnom energijom. Zalihe uglja na depoima i nivo hidroakumulacija je iznad bilansom predviđenog nivoa za ovo doba godine, saopćeno je iz Službe za komunikacije EPBiH.

Proces rada u proizvodnim jedinicama Elektroprivrede BiH odvija se po principu tzv. zatvorenog ciklusa koji podrazumijeva potpunu izolaciju zaposlenika u prostorima termoelektrana i hidroelektrana na period 14 dana.

U isto vrijeme u kućnoj izolaciji u trajanju 14 dana su uposlenici koji će nakon detaljne zdravstvene opservacije zamijeniti svoje radne kolege koji su trenutno na radu u izolaciji u termoelektranama i hidroelektranama.

Radnicima koji su u izolaciji u prostorima proizvodnih jedinica osigurani su svi uvjeti neophodni za rad i boravak.

Proces rada koji se odnosi na upravljanje sistemom, također je organiziran po principu takozvanog  zatvorenog ciklusa.

Radne zadatke u izoliranim uvjetima u neprekidnom trajanju 14 dana, obavljaju četiri radnika. Nakon 14 dana, trenutno angažirani radnici bit će zamijenjeni.  

Elektroprivreda BiH provodeći preporuke nadležnih organa, poduzima sve neophodne higijensko epidemiološke mjere s ciljem zaštite zdravlja radnika i kupaca, i sprečavanja daljnjeg širenja novog koronavirusa Covid-19, saopćeno je iz ove kompanije.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia