online slots game malaysia
BiznisVijesti

Ekonomsko-socijalno vijeće KS u novom sazivu usvojilo Program rada

Sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje Kantona Sarajevo, prva u novom sazivu, održana je jučer.
Sjednicom je predsjedavala ministrica za rad socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Enda Pavić Pečenković, koja je na poziciju predsjedavajuće ESV-a KS imenovana u ime Vlade.  Novoimenovani članovi ovog tijela su i premijer KS Nihad Uk, te ministri finansija i privrede u Vladi KS Emir Dedović i Zlatko Mijatović.
Na prijedlog predstavnika poslodavaca, u Program rada uvršteno je održavanje tematskih sjednica o pitanjima tržišta radne snage, kao i o stanju u zdravstvu i položaju zdravstvenih radnika u Kantonu Sarajevo, na prijedlog predstavnika sindikata.
Ekonomsko-socijalno vijeće je nadležno za vođenje zajedničkih aktivnosti u oblasti ekonomske, socijalne i razvojne politike, afirmacije i zaštite ekonomskih i socijalnih prava i interesa zaposlenika i poslodavaca, te razvijanje sistema kolektivnog pregovaranja.
Vijeće čini 12 članova, odnosno predstavnika Vlade KS, Udruženja poslodavaca, kao i Kantonalnog odbora Saveza samostalnih sindikata KS.
Uz predsjednicu Pavić Pečenković, u rukovodstvu ESV-a su i potpredsjednici Safudin Čengić, ispred Udruženja poslodavaca, te Franjo Rener, ispred Saveza samostalnih sindikata BiH – Kantonalnog odbora KS, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia