BiznisVijesti

Ekonomski fakultet u Sarajevu reakreditiran američkom AACSB akreditacijom

Ekonomski fakultet u Sarajevu (EFSA) oficijelno je akreditiran institucionalnom AACSB akreditacijom, koju dodjeljuje američka akreditacijska kuća The Association to Advance Collegiate Schools of Business(www.aacsb.edu), vodeća institucija za unapređenje kvaliteta obrazovanja na globalnom nivou, saopćeno je iz Ekonomskog fakulteta.

EFSA je prva i jedina AACSB akreditirana visokoškolska institucija u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz ove visokoškolske ustanove, koja navodi da je ovim priznanjem EFSA zadržao poziciju unutar zajednice pet posto najkvalitetnijih visokoškolskih institucija iz oblasti ekonomije i poslovanja u cijelom svijetu.

Prvi put AACSB akreditaciju EFSA je dobio 2015. godine, a reakreditaciji je prethodio petogodišnji proces unapređenja ključnih područja – obrazovanja i učenja, istraživanja te kvalitete programa/kurikuluma.

Standardi AACSB-a, u svijetu važe za najrigoroznije u pogledu zahtijevanog nivoa kvaliteta rada cijele institucije. Sticanje AACSB akreditacije predstavlja najviše međunarodno dostignuće za visokoškolske institucije koje nude programe iz poslovnih, ekonomskih i računovodstvenih nauka u svijetu.

Ova akreditacija je posebno značajna, jer Ekonomskom fakultetu u Sarajevu omogućava saradnju sa prestižnim institucijama izvan Bosne i Hercegovine, te predstavlja put međunarodne kvalitete i unapređivanja procesa prema svjetskim standardima.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.