online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Duga i burna rasprava o moratoriju na zapošljavanje

U toku je Hitna online sjednica Skupštine Kantona Sarajevo.

Zastupnici raspravljaju o informaciji o zabrani zapošljavanja u narednih 90 dana, a zaključak je donesen na sjednici Skupštine 28. septembra.

Prije skupštinskog zasjedanja o moratoriju na zapošljavanje, govorili su I predstavnici boračkih udruženja. Ocijenili su da moratorij predstavlja udar na boračku populaciju jer se njime degradira i Uredba o zapošljavanju djece  šehida i poginulih boraca.

Odgovarajući na pitanja zastupnika kolika je razlika u broju zaposlenih u vrijeme Vlade Edina Fortine i sadašnje, aktuelni premijer KS Mario Nenadić je kazao:

– U odnosu na stanje koje je ova Vlada zatkela od Fortine vlade, sada je zaposleno 420 osoba manje. Za sedam mjeseci u mom uredu bila je samo jedna gospođa na ugovor o djelu koja je vodila finansije. U prethodnom mandatu je bilo pet ugovora o djelu – rekao je Nenadić.

Svi ministri Vlade koji su odgovarali zastupnicima na postavljena pitanja upozoravali su da se ovim zaključkom ruši sistem, da je zaključak Skupštine o moratoriju nezakonit.

Zastupnici Skupštine delegirali su brojne zaključke oko ovog pitanja.

Sjednicu možete pratiti putem You Tube kanala TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia