online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Dom naroda PSBiH nije razmatrao ukidanje akciza na gorivo

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine odbio je da se Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, koji predviđa ukidanje akciza na gorivo, razmatra po hitnom postupku.

Ovaj zahtjev za hitni postupak imao je opću, ali ne i entitetsku većinu glasova delegata iz bh. eniteta Republika Srpska, pa je upućen kolegiju Doma na usaglašavanje.

Od 14 prisutnih delegata, “za” razmatranje po hitnom postupku glasalo je njih 10, protiv je bilo četiri, dok suzdržanih nije bilo. Iz Federacije BiH je devet delegata bilo “za”, a iz Republike Srpske jedan delegat je bio “za”, dok su četiri bila protiv hitne procedure.

S obzirom na to da su u tenutku glasanja na sjednici bila prisutna dva od tri člana Kolegija Doma, nije bilo moguće odmah pristupiti usaglašavanju, te ostaje da se Kolegij naknadno pokuša usaglasiti.

Predloženi zakon predviđa ukidanje akciza za: dizel-gorivo i ostala plinska ulja, petrolej (kerozin), motorni benzin-bezolovni, motorni benzin, lož-ulje, tečni naftni plin za pogon motornih vozila, biogoriva i biotečnosti.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia