online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Dom naroda PS BiH odbio razmatrati ključne zakone za BiH

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nije prihvatio prijedlog delegata Kluba Bošnjaka Denisa Bećirovića (SDP) da se u dnevni red današnje hitne sjednice uvrste Prijedlog zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću (VSTV) i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama.

Prijedloge ova tri zakona na posljednjoj sjednici je usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Bećirović je, predlažući njihovo uvrštavanje u dnevni red, kazao da državni organi BiH ne smiju biti mjesta gdje se opstruira, odugovlači, a pogotovo ne gdje se blokira evropski put BiH.

– Imamo priliku da djelima pokažemo opredjeljenje za evropske standarde i za ubrzanje našeg puta u Evropsku uniju. – kazao je Bećirović. 

Napomenuo je da se radi o zakonima koji su sadržani u 14 prioriteta sadržanih u Mišljenju Evropske komisije te ukoliko ih Dom naroda prihvati, BiH će imati pravo da zatraži dodjelu statusa kandidata za članstvo u EU.

Delegati ipak nisu prihvatili da se ta tri zakonska prijedloga razmatraju na sjednici.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia