online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Dodjela diploma za učesnike projekta ‘Mali ambasadori općine Centar’

Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić uručio je danas na završnoj manifestaciji diplome za učesnike projekta “Mali ambasadori općine Centar”. 

U projektu koje je uz finansijsku podršku Općine realizovalo Udruženje “Mali ambasadori”, učestvovao je oko 600 djece trećih razreda iz svih osnovnih škola sa Centra.

U svom obraćanju malim ambasadorima, načelnik Mandić je kazao da je izuzetno ponosan na njih što će ovaj grad i državu Bosnu i Hercegovinu predstavljati na najbolji mogući način svojim znanjem o znamenitostima ovog grada.

– Općina Centar je tokom posljednje školske godine podržala realizaciju projekta ‘Mali ambasadori općine Centar’. Obilazili ste znamenitosti cijelog grada i općine Centar poput spomenika prvog bosanskog kralja Tvrtka Kotromanića, spomenik ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995, zgradu tržnice Markale, Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu… s ciljem da nauče šta to sve Sarajevo i općina Centar imaju da ponude. Ovo je posebno važno jer svake godine postajemo sve značajnija turistička destinacija. Također, zahvaljujući ovoj projektu nećemo više imati situaciju da rođeni u ovom gradu najmanje znaju o njemu. Mali ambasadori će bez sumnje znati predstaviti bogat kulturno-historijsku ponudu ovog grada – naveo je načelnik Mandić.

Cilj projekta je da se učenici osnovnih škola educiraju o kulturno historijskom nasljeđu općine Centar i grada Sarajeva.

– Ovaj projekat traje već pet godina i do sada smo imali više od 6.000 učenika koji su postali mali ambasadori iz cijelog grada i Bosne i Hercegovine. Ove školske godine Općina Centar je odlučila da podrži projekat za svoje učenike sa njenog područja. Sa ponosom će ova djeca da nose titulu malog ambasadora i da na najljepši način predstavljaju svoj grad bilo gdje u svijetu. Planiramo nastaviti sa realizacijom ‘Malih ambasadora’ i uz podršku naših partnera nadamo se da će svake godine broj malih ambasadora rasti – kazao je Adnan Vlajčić, predsjednik Udruženja “Mali ambasadori”.

Malim ambasadorima općine Centar je također danas uručena i brošura o znamenitostima s područja općine Centar, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia