online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Dnevnik TVSA/Usvojen zakon -korak dalje u borbi protiv korupcije

Skupština Kantona Sarajevo usvojila je danas Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosilaca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo.

Izmjene Zakona inicirao je Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS koji je i nadležan za njegovo provođenje, uz obrazloženje da je dosadašnja praksa u provedbi ovog zakona ukazala na potrebu da se preciznije definišu njegove pojedine odredbe kako bi se sistem i način prijavljivanja imovine nosioca javnih funkcija učinio efikasnijim.

Berina Bevrnja Muratović, TVSA

Ministarstvo pravde i uprave KS, kao predlagač izmjena i dopuna Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosioca javnih funkcija, pojasnilo je skupštinskim zastupnicima da je, između ostalog,  pribavljeno i mišljenje Agencije za zaštitu ličnih podataka BiH. Agencija nije imala primjedbi sa aspekta zaštite prava na privatnost i obrade ličnih podataka. S obzirom na to da ovaj zakon sada tretira i navođenje lažnih podataka o imovini i tretira to kao krivično djelo te predlaže kaznu zatvora od 6 mjeseci do 3 godine  –  pojedini zastupnici su pitali da li je uredu da KS uvodi nova krivična djela, odnosno krivičnu odgovornost.


0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia