online slots game malaysia
Sarajevo

Dnevnik TVSA/ Uskoro transformacija Opće bolnice u kantonalnu

Kanton Sarajevo jedini je u Federaciji Bosne i Hercegovine koji nema kantonalnu bolnicu.Razlog tome je što godinama ranije nije bilo zakonskih i kadrovskih pretpostavki. U protekloj godini još uvijek aktuelna Vlada KS krenula je u implementiranje takve inicijative koja postoji već duže vrijeme. Krajem prošle godine Vlada je uputilila u skupštinsku proceduru prijedlog zakona. 

Direktor Opće bolnice Ismet Gavran Kapetanović navodi kako su već odavno obimom usluga koje pružaju ispunili uslove za formiranje kantonalne bolnice. Također, podsjeća i da je inicijativa za transformaciju bolnice pokrenuta prije više od godinu dana.

Transformacija Opće bolnice u kantonalnu, prema  riječima ministra Vranića, neće iziskivati dodatne finansijske troškove.

Cilj bolnice, ističe direktor Gavrankapetanović, jeste u narednom periodu zaposliti dodatni broj ljekara kao i medicinskih sestara i tehničara. Time bi osim što bi unaprijedili uslugu prema građanima KS, također i zadržali medicinski kadar u našoj zemlji.

4.7 3 votes
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia