online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Dnevnik TVSA/Skupština na kojoj se očekuje imenovanje nove Vlade zakazana za 24. mart

Skoro sva imena budućih ministara u Vladi KS poznata su javnosti. Jedina nepoznanica je ko će biti na čelu ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade. Sjednica Skupštine na kojoj će biti imenovana Vlada bit će zakazana za 24.mart.

Krajem mjeseca u ove klupe trebali bi zasjesti novi ministri u Vladi KS. Prema Poslovniku Skupštine KS, predsjedavajući nakon što mu mandatar za sastav vlade dostavi spisak sa imenima ministara kreće u dalju proceduru imenovanja Vlade.
-Zakazaću odmah za sutra sjednicu komisije za izbor i imenovanja koja treba da prihvati te prijedloge i naravno zakazaću Kolegij skupštine KS koji treba da zakaže sjednicu SKS, 24.marta je planirana sjednica SKS na kojoj treba da se potvrdi vlada KS, kazao je za TVSA Elvedin Okreć, predsjedavajući Skupštine KS.
Iako do samog kraja nije bilo poznato da li će SBIH biti dio nove Vlade, ova stranka u raspodjeli resora dobila je dva ministarstva – finansije i komunalnu privredu.

Osim premijerske pozicije, Našoj stranci pripala su još dva ministarstva. Od ranije je poznato da će Darja Softić Kadenić ostati ministrica pravde i uprave dok se još uvijek čeka na informaciju ko će biti na čelu ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade.

Narodu i pravdi pripala su četiri ministarstva. U tri resora zadržali su ministre iz još uvijek aktuelnog saziva dok će na mjestu ministra privrede umjesto Adnana Delića sada biti Zlatko Mijatović. I SDP će imati četiri ministra u novoj vladi. Od toga dva ministra Haris Vranić i Adnan Šteta ostaju i u novom sazivu, a Kenan Magoda i Enda Pavić Pečenković nova su imena.

Prvi zadatak nove Vlade KS bit će usvajanje budžeta za ovu godinu. Podsjetimo do kraja marta na snazi je odluka o privremenom finansiranju.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia