online slots game malaysia
Sarajevo

Dnevnik TVSA/ Raspisan javni poziv za prodaju građevinskog giganta Hidrogradnje

Nakon 6 godina stečajnog postupka po treći put raspisan je javni poziv za prodaju nekadašnjeg svjetskog građevinskog giganta Hidrogradnje.Prema prvim rezultatim sad vlada veći interes za kupovinu cjelokupne firme I njenih referensi.

Dva kamenoloma, proizvodni pogon na Butmiru I tehnička baza Briješće te podružnica u Libiji  sa priznatom odštetom od 30 milion eura, imovina je koju bi dobio kupac.Ono što je je ipak najvrijednije jeste samo ime Hidrogradnje I njene referense istiće stečajni upravnik.

Trenutno su 4 zainteresovana kupca otkupila tendersku dokumentaciju I dala pisma namjere.U ovoj sedmici treba da stignu predstavnici I 5 zainteresovanog kupca iz Švicarske.

Prema usvojenom stečajnom planu novcem od prodaje radnici na ime ne ispalećnih plata dobili bi 29 miliona a na  poreze I doprinose koji nisu uplaćivani do 2016 godine dalo bi se 44 miliona maraka.

Prema planu namire pravnim licima kojima se duguje isplatilo bi se 75% od priznatih potraživanja.Uz zadržavnje sadašnjih 150 radnika što če biti obaveza kupca u firmi vlada uvjerenje da će on nastaviti sa građevinskom dijelatnošću.Sa njom smatra stečajni upravnik I rasoloživim repormaterijalom može mnogo lakše realizovati planove izgradnje stambeno poslovnih centara na lokalitetima Butmir I Briješće.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia