online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Dnevnik TVSA: Predstavljeni rezultati rada ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS u prethodnih 100 dana

Predstavljeni su rezultati rada ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo u prethodnih 100 dana. U tom periodu, potpisani su sporazumi o poboljšanju rada kantonalnih javnih komunalnih preduzeća, te osiguravanje novčanih sredstava za nastavak projekta na deponiji Smiljevići.T akođer, govorilo se i o novom modelu stambenog zbrinjavanja na području KS.

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Bojan Bošnjak je u okviru predstavljanja rezultata u prvih 100 dana mandata, govorio o fokusu svog rada koji je bio na unapređenju segmenata u komunalnoj privredi, te stavljanje Nacrta urbanističkog plana KS u proceduru. Kazao je da Kanton  Sarajevo ima naprednu mrežu monitoringa kvalitete zraka.

Resorni ministar govorio je o stambenom zbrinjavanju mladih na području KS. Smatra da dosadašnji model subvencioniranja nije adekvatan, te razmatra nekoliko drugih modela. Jedna od njih je izgradnja objekta na Dobrinji gdje je, kako kaže, parcela već obezbjeđena.

Budžet ovog ministarstva za 2024. godinu iznosi više od 80 miliona maraka. Bošnjak kaže da će biti uvećan nakon donošenja Odluke Vlade Kantona Sarajevo o unosu razgraničenih sredstava iz prošle godine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia