online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Dnevnik TVSA/ Potpisan sporazum o sufinansiranju saobraćajnice u poslovnoj zoni Bačići

Načelnik Općine Novi Grad, Semir Efendić i ministar privrede Kantona Sarajevo, Zlatko Mijatović, potpisali su sporazum o sufinansiranju projekta rekonstrukcije preostalog dijela saobraćajnice u poslovnoj zoni Bačići. Supotpisnik sporazuma o sufinansiranju je i Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Inače, riječ je od drugoj po veličini privrednoj zoni na području Općine Novi Grad.

OFF: Rekonstrukciju drugog dijela saobraćajnice kroz poslovnu zonu Bačići finansirat će Ministarstvo privrede Kantona. Cilj projekta je razvoj poslovne zone koja je od velikog značaja za privredni razvoj Kantona Sarajevo.

SEMIR EFENDIĆ, NAČELNIK OPĆINE NOVI GRAD – 31 sek

Vrijednost sporazuma sufinansiranja od strane Ministarstva privrede Kantona Sarajevo je 700 000 maraka. Mi smo kao Općina kandidovali ovaj projekat kroz proceduru Ministartsva koje otvara mogućnost za podršku svim Općinama u razvoju industrijskih, privrednih zona. Da se tu nalazi u zoni Bačića i radionica željeznica BiH, Federacije BiH, koja ima oko 250 uposlenih gdje se vrši remont i rekonstrukcija svih vučnih vozila, lokomotiva itd.          1:05 – 1:21 + 1.30 – 1:45

ZLATKO MIJATOVIĆ, MINISTAR PRIVREDE KANTONA SARAJEVO – 29 sek

Značajan projekat. Moje stajalište jeste i stajalište Ministartsva privrede i Vlade KS da je ovo jedan od najvažnijih projekata u smislu razvoja poslovnih zona općenito u Kantonu Sarajevo. Ovo ulaganje je samo jedno u nizu koje smo imali odnosno sufinanisiranje u Općini Novi Grad. Od 2016. do danas, tu je iznos sufinansiranja bio oko 2,3 miliona maraka.             00:27 – 00:56

OFF: U poslovnoj zoni Bačići smješten je veliki broj firmi. Najveći problem u njihovom funkcionisanju je loša saobraćajna infrastruktura. Prvi dio saobraćajnice kroz poslovnu zonu je završen 2018. godine. Prošle godine su stvoreni uslovi za rekonstrukciju drugog dijela.

SEMIR EFENDIĆ, NAČELNIK OPĆINE NOVI GRAD – 31 sek

Prošle godine, završena je izgradnja oborinske kanalizacione mreže što je stvorilo preduslove da se ide sa ovom rekonstrukcijom ili sanacijom, asfaltiranjem saobraćajnice u dužini od 400 metara. Prije toga, mi smo izvršili sanaciju nekih 300 metara na prvom dijelu industrijske zone Bačići. Ovim će poboljšati uslovi rada velikog broja firmi koje djeluju i rade na prostoru Bačića. To su vrlo značajne firme. Neke su i partneri Općine Novi Grad.       00:29 – 00:57

OFF: Ministar privrede smatra da postupak javne nabavke mora biti završen što prije da bi se krenulo u izgradnju preostalog dijela saobraćajnice.

ZLATKO MIJATOVIĆ, MINISTAR PRIVREDE KANTONA SARAJEVO

Dvije saobraćajne trake sa trotoarom, odvodnja i rasvjeta. Nadam se da će realizacija istog ići bez problema odnosno da će se postupak javne nabavke provesti što prije, biti izabran ponuđač i da će biti efikasno izvršenje planiranog projekta.              01:10 – 1:32 OFF: Loše infrastrukturno uređenje poslovnih zona u Kantonu Sarajevo je među najvećim preprekama investitorima da ulažu. Vlada Kantona Sarajevo zbog toga kontinuirano ulaže u rješavanje problema vezanih za imovinsko-pravne odnose i infrastrukturno uređenje industrijsko-poslovnih zona.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia