online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Dnevnik TVSA: Pokrenut je elektronski sistem naručivanja

Kako bi se pacijentima u KS olakšao proces naručivanja za indicirane preglede pokrenut je elektronski sistem naručivanja. To znači da više nema potrebe za uputnicom iz ambulanti prorodične medicine, s kojom pacijenti idu u Opću bolnicu ili KCUS kako bi zakazali određen pregled. I u ovom procesu ima poteškoća, odnosno čekanja na pregled zbog nedostaka ljekara, ali na se intenzivno radi na rješvanju problema poručuju nadležni.  

Elekteronske uputnice su prvenstveno olakšica za pacijente poručuje kantonalni ministar zdravstva Enis Hasanović. Ovaj sistem je donekle već uspostavljen sa Općom bolnicom, a sada i sa KCUS.

Na nedavno održanom sastanku ministra Hasanovića i direktora zdravstvenih ustanova u Sarajevu odlučeno je i da onkološki pacijenti sada imaju samo jednu uputnicu za kompletan proces liječenja i akutni tretman.

Sitem elektronoskog naručivanja pacijenata gdje ljekar primarne zdravstvene zaštite naručuje pacijente na određene preglede je dobra ideja  poručuje dr. Amina Ibrahimović- Mahmutović. Međutim prate ga i određene poteškoće jer zbog deficitarnosti za neke preglede nema ponuđenih termina. 

A problem u nedostatku kadra je već dugo prisutan i intenzivno se radi na rješvanju problema. U ovoj godini biće raspisan konkurs za speijalizacije iz više deficitarnih oblasti, a jedan od prijedloga je poručuje Hasanović i da se skrati rok specijalizacije. A na naš upit, kako fukncinira novi sistem naručivanja te da li ga prate određene poteškoće odgovore od KCUS i Opće bolnice do realizacije priloga nismo dobili.  

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia