online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Dnevnik TVSA otkriva ko su osobe optužene za krivotvorenje diploma u KS

Iz Općinskog suda u Sarajevu dobili smo informaciju da se trenutno krivični postupak zbog krivičnog djelo „krivotvorenje isprave“ vodi protiv 6 osoba: uposlenice Doma za starenje, dva uposlenika GRAS-a, jednog Ministarstva za odgoj i obrazovanje, te jednog iz Narodnog pozorišta Sarajevo. Pravosnažna presuda donesena je za uposlenika TVSA i to 6 mjeseci kazne, odnosno godinu dana uslovno.

Naida Karić, TVSA

Jedna od osoba protiv koje se vodi krivični postupak je direktor Biblioteke za slijepa i slabovidna lica, što je naročito interesantan slučaj, smatra novinar Amil Dučić jer se radi o do sad najviše pozicioniranoj osobi za koju se sumnja da posjeduje krivotvorenu diplomu, i to direktoru jedne od 7 institucija od državnog značaja. 

-“Sakib Pleh sa krivotvorenom diplomom je jednostavno više od 17 godina radio u toj biblioteci, radi i dan danas, bez ikakvih posljedica zato što jednostavno, niko nije kontrolisao tu njegovu diplomu, sve dok Ured za borbu protiv korupcije nije odlučio da to Tužilaštvu predoči i Tužilaštvo je adekvatno reagovalo”, kazao je za Dnevnik TVSA, Amil Dučić, novinar.

Pleh se prošle godine izjasnio da nije kriv, a proces je još uvijek u toku. Optužnica ga tereti da je istu diplomu koristio I za druge pozicije, tvrdi Dučić. Protok vremena u ovim slučajevima, s obzirom na to da se radi o diplomama stečenim ’90-ih godina otežavajuća je okolnost u istrazi, objašnjava advokat Kurtović koji zastupa jednu od ovih 6 osoba.

Podsjećamo, prema izvještaju Ureda za borbu protiv korupcije najviše neregularnosti utvrđeno je u javnim preduzećima GRAS I RAD.

Pogledajte kompletnu priču

4.3 7 votes
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia