online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Dnevnik TVSA: Oružane snage BiH spremne za ocjenjivanje po NATO Konceptu operativnih sposobnosti

Oružane snage Bosne i Hercegovine, od 19. do 23. septembra, učestvovat će u vježbi „Kombinovani napor 22“. Riječ je o finalnom ocjenjivanju po NATO Konceptu operativnih sposobnosti – NEL 2. Ovom vježbom Bataljonska grupa lake pješadije OS BiH zaključit će četverogodšnji ciklus obuke po NATO standardima.

“Iduće sedmice nas čeka ključni događaj i kruna svih aktivnosti za bataljonsku grupu lake pješadije, završno NEL 2 ocjenjivanje koje se ustvari sprovodi od 20 ocjenjivača zemalja članica NATO-a uz učešće 50 ocjenjivača pripadnika Oružanih snaga BiH. Bataljonska grupa lake pješadije pridružila bi se bazenu snaga koji ustvari podrazumjeva preko 13 hiljada vojnika iz 15 partnerskih država.”- kazao je Senad Mašović, generalpukovnik oružanih snaga BiH.

Ocjenjivanje će biti provedeno u skladu sa ček-listom koja sadrži više od 1100 zadataka. Bataljon će biti ocjenjen kroz pet oblasti – priprema, operacije, podrška, komunikacije i administracija.


Iako živimo u veoma teškim finansijskim uslovima, Oružane snage BiH su itekako spremne za završno NEL 2 ocjenjivanje i kao i 2019., 2020. i 2021. godine očekujemo pozitivnu ocjenu na ocjenjivanju lake grupe bataljonske pješadije od strane NATO-a, dodao je Mašović.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia