online slots game malaysia
Sarajevo

Dnevnik TVSA/ Izgradnja parkinga na Marijin dvoru se ipak nastavlja

Izgradnja parkinga na zelenoj površini u blizini sarajevskog tržnog centra na Marijin dvoru, se nastavlja. Radovi su nastavljeni nakon što je investitor dobio dozvolu za izgradnju, a koju je izdalo Ministarstvo saobraćaja KS.

Iako je inspekcija Općine Centar krajem decembra prošle godine zaustavila radove , oni su od petka navečer nastavljeni. Većina zemljišta je u privatnom vlasništvu dok je dio u vlasništvu Općine Centar. Na spomenutoj zelenoj površini planirana je građevina visokog prizemlja i sa dva sprata,a iza nje neboder sa 22 sprata te prizemnica s mansardom.

-Interesantno sve je počelo da se radi u večernjim satima. Normalne stvari se rade u normalno vrijeme, ogradi se gradilište i počne se raditi, objašnjava nam Edo Selimić, predsjednik savjeta mjesne zajednice Marijin Dvor.

Investitor je saglasnost za izgradnju dobio za vrijeme ranijih vladajućih struktura ,dok je aktuelni načelnik općine Centar Srđan Mandić odbio  izdavanje dozvole za gradnju nebodera.

Potrebnu dozvolu za izgradnju parkinga izvođač radova dobio je od Ministarstva saobraćaja KS, što nam je potvrdio načelnik Općine Centar Srđan Mandić.

-Investitor je predočio rješenje Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo kojim mu se izdaje saglasnost da na privatnoj parceli napravi parking, privremeno na dvije godine, kazao je Mandić.

O gradnji na ovom lokalitetu pitali smo i Envera Hadžiahmetovića, Ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS: Taj slučaj je i na sudu, upravni spor je poveden. Osporili su sadasnja uprava, Opcina centar je osporila. Kompanija koja gradi se žalila i sada je na sudu, kako sud odluči tako će biti. Oni imaju dozvole  Opcina je trazila prekid svako ima svoja obrazlozenja. Mi nismo izdali ni urbanističku ni građevinsku, mi postupamo po žalbama međutim sada je sudski spor. Mi samo to posmatramo i da reagujemo kad dodje stav suda i presuda.

Međutim, iz Eko akcije tvrde da je i izgradnja parkinga nezakonita, jer je u važećem regulacionom planu kako navode naznačeno: da privremeno korištenje građevinskog zemljišta koje nije privedeno krajnjoj namjeni se ne može odobriti.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia